tips worshop bonbon maken

Home >> Cursus

Tips over een workshop bonbon maken

Heeft het u altijd al leuk geleken om te leren hoe u een bonbon moet maken? Of bent u op zoek naar een leuk uitje voor een vrijgezellenfeestje of voor een vriendinnenclubje? Ook dan is het een leuk idee om gezellig samen een workshop bonbon te maken en natuurlijk mag u er ook van proeven. Lijk het u wat? Lees dan de tips over het deelnemen aan een workshop bonbon maken even door.

1. Workshop bonbon maken
Als u de beslissing hebt genomen om een workshop bonbon maken te volgen dan hebt u een ruime keuze mogelijkheid. Er zijn namelijk steeds meer chocolaterieŽn die deze workshop geven. Naar uw wens is het zelfs mogelijk om op een door u gekozen locatie ergens in Nederland de workshop bonbon maken te volgen.

2. Begin van de workshop
U wordt bij de workshops natuurlijk ontvangen met een kopje koffie of kopje thee vergezeld van een bonbon. Zo komt u meteen al in de juiste stemming. Daarna wordt er een uitleg gegeven over waar de chocola vandaan komt en hoe het verwerkt kan worden.

3. Bonbon maken
Na de introductie wordt er daadwerkelijk begonnen met het maken van een bonbon. Dit begint bij de vorm. De vorm gaat u eerst mouleren, daarna vullen en dichtstrijken. Tussentijds zal de vorm de koeling in gaan en wordt er begonnen met het maken van handwerkbonbons. Iedereen krijgt hiervoor marsepein waarmee men een leuke creatie kan maken of gewoon een bonbon. Deze wordt vervolgens door de chocolade heen gehaald en ook nog een gegarneerd met chocolade.

4. Na afloop van de workshop bonbon maken
Na afloop van de workshop bonbon maken mag iedereen zijn of haar zelfgemaakte bonbons natuurlijk meenemen naar huis. U kunt er ongeveer vanuit gaan dat u persoon rond de 300 gram bonbons maakt en tussendoor hebt u natuurlijk ook van de bonbons kunnen snoepen.

5. Uitgebreide workshop
Er bestaat ook een mogelijkheid tot het volgen van een uitgebreide workshop. Dan leert u naast het bovenstaande ook nog eens hoe u vullingen moet maken en krakelingen moet spuiten.

6. Kinderfeest
Het is ook een leuk idee om een kinderfeestje te geven en ze deel te laten nemen aan een workshop bonbon maken. De kinderen maken dan geen bonbons maar lekkere lollies van chocolade

7. Individueel workshop bonbon maken
Dit betekent niet dat u het in uw eentje gaat doen, maar het kan zijn dat u niemand kent die het ook wel zou willen doen. In dat geval kunt u zich inschrijven voor een workshop met andere deelnemers die ook alleen zullen deelnemen.

U kunt op internet vinden waar er bij u in de buurt een workshop bonbon maken gegeven wordt. Ik wens u alvast veel plezier en hoop dat u iets hebt gehad aan de tips over een workshop bonbon maken
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: