tips wipstoel vuur uw baby kopen

Home >> Baby

Kopen van een wipstoel

Passend speelgoed helpt uw baby de wereld verkennen. Felle kleuren en geluidjes, daar is elke baby gek op! Met onderstaande tips bent u in staat een leuk, maar vooral ook veilig wipstoeltje te kopen en te gebruiken.

1.Wanneer kunt u uw baby in een wipstoel neerzetten?
Als uw baby een week of 8 is, kunt u hem in een wipstoeltje zetten. Zet de wipstoel bij voorkeur om de laagste (lig) stand. De meeste stoeltjes zijn verstelbaar. Zodra uw baby wat beter kan zitten, kunt u de rugleuning ook iets omhoog doen.

2.Wat is het nut van een wipstoel?
De wipstoel is de eerste stoel waar uw baby lekker in kan zitten, spelen en vrij rond kan kijken. U kunt u baby hier ook eten in geven en het is een goede manier om even uw handen vrij te hebben en uw baby de kans te geven zichzelf te vermaken.

3.Veiligheid voor uw baby
Uw baby mag in het begin maar kort in het wipstoeltje liggen. Hoe meer uw baby eraan gewend raakt, hoe langer hij in het wipstoeltje mag. Echter nooit langer dan anderhalf uur! Er zijn weinig bewegingsmogelijkheden. Plaats het wipstoeltje altijd op een stevige, vlakke ondergrond en gebruik altijd de aanwezige veiligheidsgordels. Denk eraan dat het stoeltje kan verschuiven door de bewegingen die uw baby maakt en plaats het wipstoeltje dus nooit in de buurt van bijvoorbeeld hoeken van een tafel. Laat uw baby nooit zonder toezicht in het wipstoeltje zitten en verstel het wipstoeltje nooit met uw baby erin. Het is aan te raden om het wipstoeltje niet meer te gebruiken als uw kind eruit probeert te klimmen.

4.Soorten wipstoeltjes
Er zijn ontzettend veel soorten wipstoeltjes. In allerlei kleuren en dessins zijn ze verkrijgbaar. Ook heeft u de keuze tussen een simpele wipstoel, meer geavanceerde wipstoel en de wipstoel die voorzien is van allerlei nieuwe snufjes. Sommige modellen zijn statisch, met vering of met schommelstand. Voor alle modellen geldt dat het wipstoeltje stabiel moet zijn en de basis moet wijder zijn dan het zitje zelf. Een verstelbaar wipstoeltje is het makkelijkst in gebruik, uw baby kan rustig liggen als hij klein is en zodra hij groter wordt, kan het stoeltje rechtop gezet worden. Alleen indien uw baby controle heeft over zijn eigen hoofdje mag de wipstoel rechtop gezet worden.

5.Kooptips
-Koop een verstelbaar wipstoeltje, hier hebben jullie langer plezier van.
-Bekijk of de gordels op de juiste plaats zitten en gemaakt zijn van zacht en stevig materiaal.
-Zorg ervoor dat het wipstoeltje geen onderdelen bevat waar de vingertjes van uw baby tussen bekneld kunnen raken of iets waar uw baby zich aan kan snijden.
-Kijk bij het kopen van een wipstoeltje of de draagbanden stevig zijn en of het stoeltje in evenwicht blijft als u deze optilt.
-Houdt goed in de gaten tot welke lengte en gewicht het wipstoeltje bestemd is.
-De zitting moet hoog en breed genoeg zijn om zowel hoofd, rug als benen te ondersteunen.

Hopelijk hebt u met bovenstaande tips voldoende kennis opgedaan om een goede keus te maken bij aankoop en gebruik van een wipstoeltje!
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: