wintersportverzekering

Home >> Verzekeringen

Tips voor goede (goedkoopste) wintersportverzekering

U hebt het voornemen om lekker een week op wintersport te gaan? Of staat u al op het punt om weg te gaan en denkt u alles goed geregeld te hebben? Het kan voorkomen dat u toch iets belangrijks vergeten bent. Misschien hebt u al wel een reisverzekering en denkt u dat u daarmee voldoende bent verzekerd. Lees dan de volgende tips maar eens door over een wintersport verzekering.

 

1. Algemeen

Nog steeds gaan er veel mensen op wintersport vakantie zonder een speciaal daarvoor bestemde wintersport verzekering te hebben afgesloten. Een reisverzekering is namelijk niet altijd afdoende als u door de wintersport die u beoefent schade leidt. Verzeker u dus goed als u op wintersport gaat!

 

2. Dekking

Het is belangrijk om een wintersportverzekering af te sluiten, ook al hebt u een reisverzekering of als u denkt dat eventuele schade wel door uw ziektekostenverzekeraar wordt gedekt. Ik zal een voorbeeld aangeven waar de wintersportverzekering voor bedoeld is. Als u met de bus naar uw wintersport bestemming gaat en u komt ten val bij het uitstappen van de bus zal de gewone reisverzekering afdoende zijn. Bent u echter aan het skiŽn op de piste en u breekt een been dan zullen bepaalde kosten alleen vergoed worden als u een wintersportverzekering hebt afgesloten. Zo kunt u denken aan de kosten van de helikopter die u van de berg moet afhalen of dat u met een speciaal vliegtuig terug worden vervoerd naar Nederland.

 

3. Gevaarlijke sporten

Het is niet zo dat als u een wintersportverzekering hebt afgesloten ook verzekerd bent voor de zogenaamde risicovolle wintersporten. Veel verzekeraars die wintersportverzekeringen aanbieden hebben enkele uitzonderingen in hun polisvoorwaarden opgenomen. Zo kan het voorkomen dat u niet verzekerd bent als u off-piste gaat skiŽn of snowboarden of als u van plan bent om te gaan bobsleeŽn. Het is dus belangrijk dat u de voorwaarden in de polis goed doorneemt en zo kunt afstemmen of uw wintersportplannen aansluiten bij de polisvoorwaarden.

 

4. Premie

Voor de kosten hoeft u het zeker niet te laten. Voor een luttel bedrag per dag bent u al compleet verzekerd als u op wintersport gaat. U kunt er ook voor kiezen om een bedrag aan eigen risico te nemen, zodat de premie nog lager zal zijn.

 

5. Keuze maken

U kunt geld besparen door de wintersport verzekeringen met elkaar te gaan vergelijken. Zowel de hoogte van de premie als de polisvoorwaarden zult u met elkaar moeten gaan vergelijken. U kunt via internet heel eenvoudig diverse offertes aanvragen voor een wintersport verzekering. Zo kunt u in een oogopslag de verschillen zien en de voor u beste wintersportverzekering kiezen. Niet veel tijd? Sluit dan gewoon via internet een wintersportverzekering af.

 

Ik hoop dat u het belang in ziet van het afsluiten voor een wintersportverzekering. Het is te hopen dat u er geen gebruik van hoeft te maken, maar mocht het zo zijn dan bent u in elk geval goed verzekerd. Dus neem de tips ter harte en kies voor een goede en goedkoopste wintersportverzekering!

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: