Terug naar tips-over

 

Tips over veiligheidskleding en veiligheidsschoenen

Bent u van plan om te gaan klussen? Of hebt u bijvoorbeeld een eigen klusbedrijf? Dan weet u als geen ander dat een goede voorbereiding het halve werk is. Naast de juiste materialen is het van belang dat u over de juiste veiligheidskleding en veiligheidsschoenen beschikt. Hieronder enkele tips voor de aanschaf van de juiste werkkleding.

1. Stem de veiligheidskleding af op uw klus
Welke veiligheidskleding u nodig heeft, hangt van de klus waar u mee aan de slag gaat. Bedenk u daarom van te voren goed met welke risico’s u te maken kunt krijgen. Zo is er veiligheidskleding voor mensen die met verf of chemische stoffen werken, voor mensen die vooral bescherming zoeken tegen vallen en stoten en er is veiligheidskleding voor mensen die goed zichtbaar moeten zijn, bijvoorbeeld bij het werken op straat. Voor iedere klus is er geschikte veiligheidskleding verkrijgbaar, dus bedenk u goed waar u naar op zoek bent en laat u informeren door de expert.

2. Investeren loont
Uiteraard is er veiligheidskleding verkrijgbaar voor iedere portemonnee. En niet iedereen heeft duurzaam materiaal nodig, vooral niet als u de werkkleding eenmalig gaat gebruiken. Bent u op zoek naar kwalitatief goede en degelijke veiligheidskleding, bedenk u dan dat investeren loont. Koop uw kleding bij een speciaalzaak in de stad of online (bijvoorbeeld bij: engelbert-strauss.nl, zodat u zeker weet dat u goed beschermd aan de slag kunt. De medewerkers van deze winkels of webshops kunnen u bijvoorbeeld een goed advies geven, zodat u niet helemaal alleen op zoek hoeft te gaan.

3. Houd de wettelijke eisen in de gaten
Soms is het niet alleen van belang aan welke eisen de veiligheidskleding volgens uzelf moet voldoen, maar gelden er ook wettelijke regels. Dit is bijvoorbeeld het geval bij veiligheidsschoenen en werkschoenen. Deze zijn onder andere verkrijgbaar in de klasse S1 t/m S5, ieder behorend tot een eigen risicogroep. Zo heeft een veiligheidsschoen uit de eerste klasse een antislipzool en voldoet een schoen uit klasse S5 aan veel meer eisen. Laat u goed informeren over de regels die er gelden, zodat u er zeker van kunt zijn dat u niet de fout in gaat.


4. Ga af op uw eigen gevoel
Veiligheidskleding en veiligheidsschoenen kunnen nog zo goed en degelijk zijn, als ze niet lekker zitten, komt dat uw klus niet ten goede. Pas de werkkleding daarom in meerdere maten voordat u tot aanschaf overgaat. Let ook op de gebruikte stoffen en of deze u niet irriteren. U weet dan wat het beste zit en in welke overall, T-shirts of schoenen u het meest comfortabel kunt werken.   

We hopen dat u met deze tips over veiligheidskleding en veiligheidsschoenen een goede keuze kunt maken. En we wensen u alvast veel succes met uw volgende klus!

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: