Home >> Badkamer

Tips over het kopen van een wasmachine en droger

Het kopen van een wasmachine kunt u combineren met het kopen van een droger. Zo hoeft u niet steeds naar buiten te kijken of het al droog is om de was op te hangen. Hieronder kunt u uitgebreide informatie en tips vinden over het kopen van een wasmachine en droger.

1. Wasmachine

Bij het kopen van een wasmachine zijn er een aantal zaken waar u bij de aanschaf rekening mee kunt houden. Hierbij kunt u denken aan speciale wasprogramma’s, het energieverbruik van de wasmachine, het toerental van de centrifuge en aan de beladingcapaciteit van de trommel. Als u eenmaal bepaald hebt waar uw nieuwe wasmachine aan moet voldoen dan kunt u een wasmachine kopen die geheel aansluit bij uw wensen.

2. Droger

Ook bij het kopen van een droger kunt u met een aantal factoren rekening houden. Belangrijk bij een droger is of u in huis waar u de droger wilt plaatsen ruimte hebt om het vocht af te voeren via een slang naar buiten, bijvoorbeeld door het raam of door de muur. Voor een luchtafvoerdroger is dit namelijk wel een vereiste. Bij een condensdroger hoeft dit niet, want het condens wordt dan opgevangen in een watercontainertje binnen de droger. Bij het kopen van een droger kunt u ook letten op de trommelinhoud. Gemiddeld kan er tussen de 5 en de 7 kilogram wasgoed in de droger geplaatst worden. Hebt u veel wollen kleding dan kunt u een droger kopen die voorzien is van een wolprogramma.

3. Energieverbruik wasmachine

U kunt in de productbeschrijving van de wasmachine lezen in welke energieklasse de wasmachine valt. Een wasmachine die heel energiezuinig is zal in aanschaf waarschijnlijk duurder zijn, maar dit kan zich terug verdienen door dat er bij elke wasbeurt minder energie en water wordt verbruikt. Wast u veel en vaak? Dan is het aan te raden een energiezuinige wasmachine kopen.

4. Energieverbruik droger

Ook bij een droger wordt er onderscheid gemaakt in het energieverbruik. Een droger is een van de meest energieverslindende apparaten in het huishouden. Het is dus zeker aan te raden om een droger te kopen die energiezuinig is. Zo bespaart u in elk geval meer geld op de energiekosten.

5. Wasmachine droger combinatie

Er zijn ook wasmachine- en droger combinaties te koop. Dit is een wasmachine waarin de droger in geďntegreerd is. Het is een ideale oplossing als u over weinig ruimte in huis beschikt en toch graag een droger wilt hebben. Het nadeel van deze combinatie is dat niet al het gewassen wasgoed tegelijk gedroogd kan worden. Het neemt dus meer tijd beslag. Bovendien kan het apparaat vaak niet meer functioneren als er een onderdeel in de wasmachine of de droger kapot is gegaan. 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: