Verzekeringen
 

Advies en informatie over de verschillende soorten verzekeringen.
Met onze tips helpen we u op weg bij het uitzoeken van uw verzekering.

Home >> Verzekeringen

Je kunt je verzekeren voor nagenoeg alle risico’s, met financiële consequenties, die je kunt lopen. Welke verzekeringen voor jou van belang zijn is echter heel persoonlijk. Om je hierbij te helpen, vind je hier een groot aantal links naar artikelen met uitgebreide informatie en tips over vele soorten verzekeringen.

Zorgverzekering
Opstalverzekering
Levensverzekering
Inboedelverzekering
AOV
WA-verzekering afsluiten
Kapitaal-verzekering afsluiten
Woonbescherming verzekering
Goede reisverzekering
Opstalverzekering tips
Uitvaartverzekering afsluiten
Sociale Verzekeringen
Scooter verzekering
Auto verzekering tips
Motor vezekering tips
Doorlopende reisverzekering
Ziekenfonds-verzekering
Tips Uitvaart verzekering
Glasverzekering tips

Autoverzekering Belgie
Offerte autoverzekering
Auto verzekering wa
Vergelijken autoverzekering
Goedkoopste ziektekostenverzekering
Verzekering dier
Gemengde verzekering
Goedkope premies verzekering
Arbeidsongeschiktheidverzekering
Rechtsbijstandsverzekering
Diefstalverzekering
Omniumverzekering
Wintersportverzekering
Omzet verzekering
Oldtimer verzekering

Verplichte verzekeringen
In Nederland is het verplicht om de volgende verzekeringen af te sluiten:
• Wanneer je met een motorvoertuig gebruik maakt van de openbare weg, dan moet je minimaal een WA-verzekering voor dit motorvoertuig hebben afgesloten. Deze verzekering dekt en vergoedt de schade die jij aan derden toebrengt.
• De zorgverzekering kan bestaan uit de basisverzekering met daarnaast aanvullende verzekeringen. De basisverzekering die een door de overheid vastgesteld basispakket aan medische diensten bevat, is verplicht voor elke Nederlandse burger. Aanvullende zorgverzekeringen met uitgebreidere dekking kunnen optioneel worden afgesloten.
• Wanneer je een koopwoning bezit is ook een opstal- of woonhuisverzekering, waaronder de woning en bijhorende onroerende goederen vallen, verplicht.

Bijna onmisbare verzekeringen
Naast de verplichte verzekeringen zijn er ook enkele verzekeringen die je als basisverzekering kunt zien, en die eigenlijk ook niet mogen ontbreken. Dit betreft de verzekering van zaken waarbij de eventuele schade zo groot kan zijn, dat je deze niet zelf kunt betalen. Denk aan:
• De WA verzekering voor personen is ook een Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering. Deze dient ertoe dat wanneer je per ongeluk schade aan andermans eigendommen of aan anderen toebrengt, deze vergoed wordt. Een dergelijke onverhoopte schade kan namelijk van een dusdanige omvang zijn dat je deze echt niet zelf kunt betalen, vandaar dat deze verzekering van groot belang is.
• De inboedelverzekering dekt vele schades die aan de inboedel kunnen optreden, en daarnaast ook brand, inbraak en ruitbreuk.

Optionele veel voorkomende algemene verzekeringen
Andere, vrij algemene, verzekeringen die veel worden afgesloten om zodoende een risico af te dekken zijn onder meer:
• Het is geen overbodige luxe om voor een vakantie een reisverzekering af te sluiten. Eventuele kosten op bijvoorbeeld medisch gebied kunnen extreem hoog zijn in een ander land en wanneer deze niet door de zorgverzekering worden vergoed, dan komen ze in het geval van een goede reisverzekering toch voor vergoeding in aanmerking.
• Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat wanneer je niet wilt of kunt sparen voor een uitvaart, de uitvaart toch bekostigd kan worden en dat nabestaanden hier niet verantwoordelijk voor zijn.
• Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat je juridische hulp krijgt wanneer je deze nodig hebt. Je hoeft dan zelf geen torenhoge rekeningen van een gewone advocaat te betalen. Denk aan gevallen zoals een conflict met de woningverhuurder of met de keukeninstallateur.
• Het nut van het afsluiten van een aanvullende verzekering voor de auto, zoals WA-beperkt of WA-casco, hangt met name af van de leeftijd en waarde van de auto.
• Afhankelijk van de persoonlijke situatie kunnen ook een pensioenverzekering, een ongevallenverzekering, een levensverzekering en een overlijdensrisicoverzekering van belang zijn.


Bekijk ook onze overzicht met verzekeringen websites
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: