Tweedehands
 

Bij tweedehands kopen zijn andere aspecten belangrijk dan wanneer u
nieuw koopt. Lees hier alle tips over tweedehands kopen.

Bijna alle gebruiksartikelen die je nieuw koopt, zou je ook tweedehands kunnen kopen. Deze webpagina biedt vele links naar informatie en tips over het kopen van tweedehands artikelen. Naast algemene informatie over het kopen van tweedehands artikelen geven we tips over enkele belangrijke aandachtspunten bij het kopen van gebruikte produkten.

Home >> Tweedehands

Tweedehands kopen van:
Bankstel
Bestelwagen kopen
Bmw kopen
Boot
Bouwliften kopen
Bureaustoelen kopen
Cabriolet kopen
Camper
Caravan
Fiets kopen
Gsm
Volkswagen kopen
Vespa
Tweedehands Volvo kopen
Vrachtwagen kopen tweedehands

Heftruck
Jeep
Kantoormeubel
Tweedehands kast
Kinderfiets kopen
Koelkast kopen
Laptop
Mercedes kopen
Motorfiets kopen
Tweedehands motor kopen
Tweedehands Peugot
Renault
Scooter kopen
Toyota kopen
Tweedehands trouwjurk kopen
 

Websites voor aanbieden en kopen tweedehands
Op internet is een aantal zeer grote websites te vinden waar men terecht kan om zijn tweedehands artikelen aan te bieden en waar de persoon die op zoek is naar een tweedehands artikel dit zeker zal kunnen vinden. Enkele van de grootste algemene websites zijn:
Marktplaats.nl
eBay.nl
Tweedehands.nl
Speurders.nl

Daarnaast zijn er ook nog speciale websites voor het kopen en verkopen van specifieke zaken, zoals tweedehands autosites, boekensites en websites met babyartikelen.

Regionaal of landelijk zoeken?
Afhankelijk van het feit van welk artikel je tweedehands zoekt, zul je meer in je eigen regio of landelijk zoeken. Voor een tweedehands auto zoek je wellicht binnen de hele provincie waar je woont of richt je je op het hele land. Een gebruikt fietsstoeltje koop je misschien liever in je directe omgeving, omdat je dit normaliter op moet halen en een ritje van 100 kilometer maakt dit fietsstoeltje dan alsnog erg duur. Betreft het kleine artikelen die gemakkelijk en goedkoop met de post verzonden kunnen worden, dan is het voor wat betreft de kosten weer geen probleem om landelijk te zoeken en te kopen. Alle websites met tweedehands artikelen hebben een zoekmachine, waarmee je door het ingeven van voorkeuren zo gericht als je maar wenst, kunt zoeken.

Voorkomen van een tweedehands miskoop
De omschrijving van een tweedehands artikel kan geweldig zijn en de foto’s spreken dit niet tegen; de ideale aankoop!? Ben toch voorzichtig met het aankopen op basis van alleen een omschrijving met wat foto’s, dus hier enkele handige tips:

Wanneer het niet mogelijk is om het artikel wat je gaat kopen vooraf te zien, spreek dan af dat je in feite pas definitief tot koop overgaat wanneer het betreffende tweedehandse artikel geheel voldoet aan de beschrijving, specificaties en foto’s.

In tegenstelling tot wanneer je een artikel op gaat halen, kun je dit bij verzending pas zien wanneer je een artikel na betaling in huis hebt; leg in dit geval vooraf dezelfde afspraken vast via mail.

Sommige mensen zijn huiverig voor het vooraf betalen van artikelen die verzonden zullen worden. In nagenoeg alle gevallen is dit systemen van kopen wel te vertrouwen, maar u zult zeker niet de eerste zijn die van een koude kermis thuiskomt. Je zult dus zelf moeten bepalen of je op deze manier wilt kopen of niet. Wanneer je koopt via een website waar ook particuliere verkopers van tweedehands artikelen zijn geregistreerd zoals eBay, kun je met een gerust hart kopen, want eBay biedt ook nog eens een bepaalde vorm van kopersbescherming aan.

Wanneer je een tweedehands elektrisch apparaat koopt, moet je er altijd voor zorgen dat je dit ook in werking ziet. Garantie geldt bij particulieren over het algemeen echt alleen tot de deur!

Bij artikelen die gedemonteerd moeten worden voor vervoer en dus daarna weer gemonteerd moeten worden, moet je ook wanneer je ze gaat halen in gemonteerde staat bekijken. Pas dan zie je de staat ervan en zul je ook eventuele beschadigingen en mankementen zien. Daarnaast kun je helpen met demonteren, wat het monteren thuis veel eenvoudiger maakt.
 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: