tips sloep kopen

Home >> Vervoer

Tips voor het kopen van een sloep

Bent u ook zo gek op watersport en alles wat daarmee te maken heeft? Wilt u wel eens iets anders en bent u van plan een sloep te gaan kopen? Dan raad ik u aan om de informatie en tips die hieronder beschreven worden eens rustig op uw gemak door te lezen. U bent dan in elk geval wat wijzer geworden voordat u daadwerkelijk een sloep gaat kopen.
1. Sloepen en vletten

De vermelde informatie heeft vooral betrekking op de sloep, maar ik zal u toch even wijzen op het verschil tussen een sloep en een vlet aangezien er veel overeenkomsten zijn. We spreken van een vlet als de romp en het vlak rond zijn. Het verschil met een sloep is dat de sloep als extra heeft dat er een kielbalk is opgebouwd.

2. Oorsprong
Als u zich in de geschiedenis van de watersport zou verdiepen zult u te weten komen dat de sloep oorspronkelijk als reddingsboot diende. Nadat de oranje reddingscapsules in de markt zijn gekomen hebben de sloepen hun reddingsfunctie verloren.

3. De sloep
Wist u dat de sloep naast de vlet in het hier en nu een van de meest populaire soorten boot is geworden? Werven zijn bezig om oude sloepen te renoveren, maar ze worden zelfs nog nieuw gebouwd. Een sloep wordt niet van slechts een soort materiaal gemaakt. Staal en hout worden ervoor gebruikt om sloepen te maken, maar kunststof is ook een optie. Mensen vallen vooral voor het stoere karakter en robuuste uiterlijk van de boot. Tegenwoordig moet er echter ook ruimte gecreeŽrd worden om het zo varen zo comfortabel mogelijk te maken.

4. Aankoop
Zoals u heeft kunnen lezen worden er sloepen nieuw gebouwd maar zijn de werven ook bezig met het opknappen van oude sloepen. Of u dus een nieuwe sloep wilt kopen of gaat voor opgeknapte tweedehandse de keus is aan. Ook leuk is natuurlijk om een oude sloep te kopen en die zelf helemaal naar eigen wens en smaak op te knappen. Ziet u zich zelf al varen met een goed gevulde picknickmand over de prachtige Nederlandse wateren door een heerlijke natuur. Wie wil dat nou niet. Als er genoeg ruimte is op de sloep en u houdt ervan langer dan een dag onderweg te zijn is het mogelijk om een kajuit te plaatsen eventueel in combinatie met een toilet, wel zo prettig.

De tips zijn er om u te informeren. Ik hoop dan ook dat u er iets aan gehad heeft en naar aanleiding van de tips enthousiast bent geworden om een sloep te kopen. Vaar veilig!
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: