Overige tips
 

Overzicht van diverse tips over zeer uiteenlopende onderwerpen.

Wanneer je op zoek bent naar nuttige informatie over het kopen van allerhande producten of van een huis, geldzaken en nog meer thema’s, dan kun je hier artikelen met handige tips over een aantal specifieke onderwerpen lezen.

Home >> Overige

Een huis kopen
Huis kopen Duitsland
Spanje
Huis kopen in Frankrijk
Huis kopen buitenland
Kopen in Hongarije
Huis in Spanje kopen
Huis in Frankrijk kopen
Huis in Duitsland kopen
Turkije
Huis kopen in Belgie
In Portugal
Thailand
Bouwgrond kopen
Aankoop van grond voor eeb appartement
Overwaarde van een huis
Vrijstaand huis kopen
Kopen van een landhuis

Sport en spel tips
Voordelige sportschoenen kopen
Golftas kopen
Golfhandschoenen kopen
Golfclubs
Golf trolleys
Golfballen
Golfset kopen
Hardloopschoenen kopen
Voetbalschoenen kopen
Sportschoenen kopen
Kitesurfen
Aanbieding sportschoenen
Hometrainer kopen
Mountainbike kopen
Crosstrainer kopen
Racefiets kopen
Herenfiets kopen

 

Gereedschap
Veiligheidskleding
Boormachine kopen
Schuurmachine kopen
Elektrische boormachine
Accu schroefboormachine
Motorkettingzaag kopen
Goedkoop festool

Administratie en boekhouding
Aankoop nieuwe zakelijke pc
Aankoop horeca onroerend goed
Administratiekantoor Rotterdam
Administratiekantoor Den Haag
Administratiekantoor in Utrecht
Boekhoudkantoor in Amsterdam
Boekhoudkantoor Den Haag
Exclusieve kantoormeubelen

Munten en verzameling
Aankoop oude munten
Aankoop verkoop diamant
Beveiliging bedrijfspand
Teambuilding advies
Centrum voor werk en inkomen
Stoomreiniger kopen
Groene stroom
Advocaat ambtenaren recht
Bouwstelling aankoop
Grondstoffen aankoop
Paard aankopen
Platenspeler
Advocaat autoongeluk
Exclusief horloge
Scheerapparaat kopen

Voedingssupplementen
Groothandel voedingssupplement
Kunstmest voedingssupplement
Distributeur voedingssupplement

 

Auteursrechtschending

Huishoudelijke artikelen
Stofzuiger kopen
Strijkijzer kopen
Stofzuiger vergelijk

Beleggen en aandelen
Tips over beleggen
Handel met China tips
Ondernemingsplan maken
Vergelijken-private-banking
Leren beleggen
Vergelijken vermogensbeheer
Aandelentips
Aandeelhouder
Aandelen-leasen
Hefboomwerking-opties
Clickfondsen

Wvttk
Partytent kopen
Goedkoop tanken korting
Maaltijd aan huis
Toiletvermaler kopen
Goedkope stroom korting
Goedkoop aardgas korting

Eerst vergelijken, dan kopen
Voordat je een bepaald product gaat kopen, loont het de moeite om een vergelijking op specificaties en prijs met soortgelijke producten te maken, om zo de beste koop te kunnen realiseren. Enkele mogelijkheden zijn:
• Je kunt zelf winkels bezoeken om te kijken wat de prijzen en specificaties van soortgelijke producten zijn en dan zelf vergelijken.
• Wanneer je van een bepaald product alleen de prijs wilt vergelijken, dan zijn er op internet enkele geschikte websites hiervoor, zoals www.kieskeurig.nl en www.vergelijk.nl . Hier kun je door het ingeven van enkele specificaties van een product, zoals merk en type, een overzicht krijgen van de prijs die bij een aantal verkooppunten wordt gehanteerd.
• Daarnaast kun je op dezelfde websites ook ruimer zoeken door in te geven welk soort product je zoekt. Je krijgt dan een overzicht van producten die aan je eisen en wensen voldoen. Hierna kun je weer een selectie maken op de gehanteerde prijs bij verschillende verkooppunten, en op basis van deze vergelijking je keuze maken.
• Op deze websites vind je van veel producten extra informatie en ook reviews van consumenten die een dergelijk product gekocht hebben.

Tips bij kopen via eBay of Marktplaats
In het internettijdperk worden steeds meer producten gekocht, maar ook verkocht via websites als eBay en Marktplaats. Enkele aandachtspunten bij het kopen via deze kanalen zijn:
• Het kopen via internet mag als veilig worden beschouwd. eBay en Marktplaats bieden een behoorlijke mate van kopersbescherming tegen verkopers die hun afspraken niet nakomen of niet leveren terwijl er wel betaald is. Om hiervoor in aanmerking te komen moet men wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
• Lees altijd goed de omschrijving en bekijk de foto’s heel goed voordat je koopt of biedt. Wanneer je nog vragen over een product hebt, stel deze dan per email alvorens je biedt of toezegt te kopen. Dit voorkomt al grotendeels dat je een product krijgt wat niet voldoet aan je verwachtingen.
• Let altijd op de bijkomende verzendkosten. De verkoper bepaalt in feite de verzendkosten die in rekening worden gebracht, dus informeer hiernaar wanneer deze niet vermeld zijn!
• Wanneer je het door jou gekochte en betaalde product niet ontvangt of wanneer dit echt afwijkt van hetgeen je zou moeten krijgen, meld dit dan direct aan de verkoper. Als je met de verkoper niet tot een bevredigende oplossing komt, kaart het dan ook aan bij eBay of Marktplaats zodat deze actie kunnen ondernemen.
• Vooral het bieden op eBay wordt door velen als een leuke of spannende manier gezien om een bepaald artikel zo goedkoop mogelijk te kopen. Spreek wel met jezelf af wat je maximaal voor een product wilt betalen, zodat je tijdens het bieden niet te zeer in vervoering raakt en veel meer betaalt dan je eigenlijk van plan was.

Tips over het inwinnen van informatie over geldzaken
Of je nu een lening wilt afsluiten, je spaargeld wilt gaan beleggen of een pensioenverzekering wilt afsluiten, in al deze gevallen is het van belang om eerst gedegen informatie in te winnen. Let altijd op de volgende punten:
• Ter oriëntatie kun je zelf algemene informatie over een bepaalde financiële aangelegenheid opzoeken via bijvoorbeeld internet. Websites zoals www.wijzeringeldzaken.nl en www.postbus51.nl verstrekken over diverse geldzaken algemene informatie.
• Daarnaast moet je ervoor zorgen dat wanneer je een bepaald financieel product gaat afnemen, dat je van de verstrekker vooraf voldoende informatie ontvangt. Voor complexere financiële producten geldt bijvoorbeeld de verplichting dat men je een financiële bijsluiter moet verstrekken. Op websites als www.definancielebijsluiter.nl vind je hierover alle relevante informatie.
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: