Massage cursus

Home >> Cursus

Tips voor een massage cursus

Hebt u zelf ondervonden hoe prettig het is als u op de juiste manier gemasseerd wordt? Vooral als u vaak last hebt van stijve en pijnlijke spieren kan een goede massage verlichting brengen. Masseren vereist wel een bepaalde techniek en deze zal dan ook aangeleerd moeten worden. Indien u van plan bent zelf een massage cursus te volgen kunt u hier terecht voor informatie en tips over het volgen van een massage cursus.

1. Massage cursus
De klassieke massage techniek is er op gericht om op een zo doeltreffende mogelijke wijze te zorgen dat de spieren ontspannen. Dit betreft puur de basis en kan al in een massage cursus gedurende 7 avonden aangeleerd worden. Om dieper op de klassieke massagetechniek in te gaan zal er meer tijd voor de cursus moeten worden uitgetrokken. In een complete cursus wordt elk lichaamsdeel dat gemasseerd kan worden afzonderlijk behandeld. Natuurlijk wordt er ook ruimschoots aandacht gegeven aan het theoretische onderdeel.

2. Specifieke massage cursus
Het kan zijn dat u de cursus klassieke massage al gevolgd heeft en u zich op het massagegebied verder wilt ontwikkelen of zelfs specialiseren in een bepaalde richting. Hierbij kunt u denken aan sportmassage, shiatsu massage of voetreflexologie massage. Dit zijn alle bijzondere massagetechnieken die allemaal in een specifieke cursus aangeleerd kunnen worden.

3. Vanuit huis
Als u slechts de beginselen van het masseren onder de knie wenst te krijgen dan kunt u overwegen om via een thuisstudie de massage cursus te volgen. U krijgt dan een uitgebreid cursusboek met veel duidelijke foto’s en helder instructiemateriaal. Natuurlijk ontbreekt een praktijkles niet bij deze cursus, die wordt gegeven onder begeleiding van een erkend fysiotherapeut.

4. Op locatie
U kunt op het internet kijken waar bij u in de omgeving het mogelijk is om een massage cursus te gaan volgen. Er is vast en zeker bij u in de buurt een instelling of organisatie die een workshop massage of een uitgebreide massagecursus aanbiedt.

5. Via video
Indien u het zelf thuis eerst wilt uitproberen om te kijken of het masseren iets voor u is dan hebt u de mogelijkheid een video of dvd aan te schaffen met daarop een massage cursus. Zo kunt u rustig thuis op uw partner de oefeningen nadoen die op de video of dvd worden afgespeeld. Bevalt het u goed of wilt u meer kennis op doen dan kunt u altijd nog besluiten om ergens op locatie een massage cursus te gaan volgen.

6. Internet
Alle mogelijke manier van het volgen van een massage cursus worden op internet weergegeven. Het is voor u dus heel eenvoudig om een geschikte massage cursus voor u te vinden op het internet.

Met deze tips over het volgen van een massage cursus kunt u binnenkort iemand van zijn pijnlijke spieren af helpen.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: