tips over littekencorrecties

Home >> Gezondheid & Beauty

Tips en informatie over littekencorrectie

Hebt u van die ontsierende littekens waaraan u eigenlijk altijd al iets aan had willen doen? Maar het is er nog niet van gekomen? Of wilt u gewoon dat de littekens wat minder zichtbaar aanwezig zijn. Dan hebt u geluk. Hieronder staan namelijk tips en informatie verzameld over littekencorrectie. U kunt het eens rustig doorlezen en kijken wat voor mogelijkheden er allemaal zijn op het gebied van littekencorrectie.

1. Littekencorrectie

Littekens kunnen ontstaan na een operatie, na een ongeval of na brandwonden. In sommige gevallen kan het voorkomen dat littekens dik worden, dat er wild vlees groeit en buiten het litteken verder groeien. Als er sprake is van een litteken die dwars op een huidplooi ligt valt deze meer op dan dat het litteken in een huidplooi is weggewerkt.

2. Wanneer behandelen

Als het litteken net is ontstaan heeft het nog geen zin om een littekencorrectie te ondergaan, aangezien een litteken in de loop der tijd toch aan verandering onderhevig is. In het begin zal het litteken rood zijn en na verloop van tijd wordt het litteken veel bleker. Daarom wordt meestal een tot twee jaar gewacht tot na het ontstaan van het litteken.

3. Littekencorrectie

Er diverse mogelijkheden om het litteken te corrigeren. Een van de methoden is weefselexpansie. Dit houdt in dat de huid wordt opgerekt met een prothese. Een leeg siliconenballonnetje wordt onder de huid aangebracht. Hierna wordt vloeistof in de ballon gespoten waardoor de huid oprekt. Dermabrasie is een van de andere behandelmethoden om littekens minder zichtbaar te maken. Bij dermabrasie wordt als het ware een laagje van de opperhuid afgeschaafd. Lasertherapie wordt in enkele gevallen ook gebruikt om littekens minder opvallend te laten zijn. Als laatste is er de chemische therapie. Door de chemicaliŽn krijgt de huid een andere structuur als er voor.

4. Welke techniek past bij mijn litteken?

Het is raadzaam om hierover contact te hebben met degene die u gaat behandelen. De persoon die u gaat behandelen kan u alle voor- en nadelen van een bepaalde behandelingsmethode uitleggen. Laat u daarom altijd goed informeren. U kunt beter een vraag teveel stellen dan dat u geen vraag stelt.

5. Resultaat

Het zal nooit zo zijn dat het litteken helemaal verdwijnt. Daar zijn helaas nog geen technieken voor ontwikkeld. Wel kan het litteken in een betere vorm worden gebracht en minder nadrukkelijk aanwezig zijn.

Ik hoop dat bovenstaande informatie en tips hebben geleid tot een goede stap in de richting om een littekencorrectie uit te voeren.


 

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: