Home >> Keuken

Tips over het kopen van een landelijke keuken

Bent u van plan om een nieuwe keuken te gaan kopen? U weet al welke stijl u wilt? Als u kiest voor een landelijke stijl dan bent u hier in elk geval op de goede plek aanbeland. Hieronder vindt u namelijk een aantal nuttige tips u behulpzaam kunnen zijn bij het kopen van een landelijke keuken.

1. Warmte en gezelligheid in huis
Veel mensen kiezen voor een landelijke keuken om warmte en gezelligheid in huis te halen. Vooral in een grote keuken komt de landelijke uitstraling goed naar voren. Nog beter past een landelijke sfeer als u er een woonkeuken van gaat maken. Beschikt u over een kleinere keuken dan bestaan er ook prima mogelijkheden om de keuken een landelijke uitstraling te geven, zij het dan op meer bescheiden wijze.

2. Vormgeving en natuurlijke materialen
Een landelijke keuken kenmerkt zich in eerste instantie door de vormgeving en door het gebruik van natuurlijke materialen. Een landelijke keuken zult u echter niet moeten verwarren met een nostalgische keuken want die heeft weer andere kenmerken. In een landelijke keuken wordt moderne vormgeving gecombineerd met slordige details die het geheel een andere aanblik geven.

3. Materialen natuursteen
In een landelijke keuken komen hout en natuursteen veelvuldig voor. De keukens komen niet zwaarmoedig over zoals bij sommige klassieke keukens het geval is. De houtsoort die gebruikt wordt is veelal licht van kleur en in de kastdeurtjes ziet u de boogvorm terug komen.

4. Lichte kleuren die goed te combineren zijn
De kleuren van de landelijke keuken zijn licht maar kan uitstekend gecombineerd worden met zwarte en witte tinten. Felle kleuren zult u niet zo snel tegenkomen in de landelijke keuken. Door het gebruik van lichte kleuren en eventueel in combinatie met het contrasterende gebruik van zwart en wit krijgt het geheel een natuurlijke en frisse uitstraling.

5. Blikvangers
U kunt een landelijke sfeer creŽren door bijvoorbeeld een gasfornuis met landelijke aanblik als pronkstuk in uw keuken neer te zetten. Het gasfornuis ziet er dan landelijk uit maar beschikt natuurlijk wel over de moderne technieken. Ook een speciale kraan geeft een extra dimensie aan het geheel.

6. Accessoires
Van accessoires wordt veel gebruik gemaakt in de landelijke keuken. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van rieten manden en andere leuke spulletjes. Zo kunt u uw eigen landelijke sfeer maken in de keuken.

7. En nu doorzetten
U weet in elk geval in welke stijl u de keuken wilt hebben. Dan is het zaak om na te denken over het materiaalsoort en de kleuren. Als u dat allemaal op een rijtje hebt, kunt u op pad gaan om een landelijke keuken te kopen. Wilt u eerst nog voorbeelden van een landelijke keuken bekijken? Dat kunt u heel eenvoudig doen via internet.

Ik hoop dat u met deze tips er in slaagt een prachtige keuken te kopen. Succes!
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: