Verbouwing

Home >> Wonen

Tips over de kosten van een verbouwing

Bent u van plan om uw woning te gaan verbouwen? Of het nu om een kleine verbouwing of om een grote verbouwing gaat het brengt altijd kosten met zich mee. Daarbij hebt u nog de keuze of u zelf de verbouwing gaat uitvoeren of dit gaat uitbesteden. U kunt hier in elk geval terecht voor tips over de kosten van een verbouwing.

1. Begroting
Bij een verbouwing is het belangrijk dat u een begroting maakt van de kosten. Als u zelf de verbouwing gaat uitvoeren hebt u voornamelijk te maken met de kosten van materialen. Laat u het uitvoeren door een bedrijf dan zult u een offerte moeten aanvragen. Indien u de verbouwing niet zelf kunt financieren kunt u een hypotheek aanvragen, wat ook de nodige kosten met zich meebrengt.

2. Onvoorziene zaken
Het is verstandig om bij de begroting van het kostenplaatje ook rekening te houden met onvoorziene omstandigheden. Tijdens de verbouwing kan blijken dat er meer werk verricht moet worden dan in eerste instantie werd gedacht.


3. Offerte
Als u het werk gaat uitbesteden doet u er verstandig aan om bij diverse bedrijven offertes aan te vragen, zodat u de verschillende prijzen met elkaar kunt vergelijken. Een goed bedrijf zal de volgende zaken in de offerte meenemen. De plaats van het werk en een omschrijving van de werkzaamheden. Ontwerp en technische omschrijving van de werkzaamheden. Wanneer er wordt begonnen met de bouw en wanneer het werk af zal zijn. De kosten van het werk en de BTW die er over moet worden betaald. Zo krijgt u een goed inzicht in de totale kosten.

4. Financiering
Zoals eerder al aangegeven is het mogelijk om voor de verbouwing van uw woning een hypotheek aan te vragen. U krijgt dan wel te maken met extra kosten zoals afsluitprovisie, taxatiekosten en de kosten van de notaris. Laat u in elk geval goed voorlichten over het soort hypotheek dat u voor de verbouwing wenst te nemen.

5. Fiscale aftrekbaar
De rente van de hypotheek die betaald wordt om een verbouwing uit te laten voeren aan de woning is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit is natuurlijk weer een voordeel. Bovendien zal uw huis na de verbouwing in waarde gestegen zijn.

6. Hogere inschrijving
Indien u bij het afsluiten van de hypotheek bij het kopen van de woning gekozen hebt voor een hogere inschrijving van de hypotheek hebt u als voordeel dat u voor de verbouwing de kosten voor het afsluiten van een tweede hypotheek niet hebt.

7. Keuze van materialen
Indien u de kosten van de verbouwing te hoog vindt dan kunt u kijken of het mogelijk is om met andere goedkopere materialen te werken, zodat de kosten gedrukt kunnen worden. Er is veel keuze uit materiaalsoorten dus er zit een grote kans in dat u daar op kunt besparen.

Ik hoop dat deze tips u enig inzicht hebben gegeven in de kosten van een verbouwing.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: