tips over het kopen van een afscheidscadeau


Home >> Relatie

Tips voor het kopen van een afscheidscadeau

Er zijn vele momenten waarop een afscheidscadeau gepast is. Zo kunt u denken aan het met pensioen gaan van een medewerker of aan een stagiaire die de werkplek weer gaat verlaten, maar ook een afscheidcadeau aan de leraar bij het verlaten van de school door de kinderen is een optie. Er zijn dus veel verschillende gelegenheden waar u een afscheidscadeau voor zou kunnen kopen. Om u te helpen bij het maken van een keuze voor een afscheidscadeau zijn onderstaande tips voor u opgesteld.

1. Afscheidscadeau
Als u een afscheidscadeau wilt gaan kopen dan kunt u overwegen om aan de persoon die het betreft te vragen of er voorkeuren bestaan op dat gebied. Zo komt u in elk geval niet met iets aanzetten waar de degene die afscheid neemt niets tot weinig aan heeft.

2. Origineel afscheidscadeau
Het is leuk en origineel om een afscheidscadeau een persoonlijk tintje te geven. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het kopen van een grote fotolijst en in plaats van dat u er een poster in zet laat u de mensen die betrokken zijn bij het afscheid een persoonlijke boodschap opschrijven die vervolgens in de lijst wordt geplaatst. Zo ontstaat er uiteindelijk een leuke collage van persoonlijke boodschappen. Naar wens kunt u er dan ook nog eventueel leuke foto’s tussen plakken die het geheel compleet maken.

3. Sieraad met inscriptie
Of u nu een horloge gaat kopen of een leuke halsketting het blijft bijzonder om een dergelijk afscheidscadeau te ontvangen. U kunt het hierbij zo duur mogelijk maken als u zelf wilt. Zijn er meerdere mensen die mee betalen aan het afscheidscadeau dan kunt u natuurlijk een duurder sieraad kopen.

4. Praktisch afscheidscadeau
Misschien bestaat er wel juist behoefte aan een praktisch afscheidscadeau waar de belanghebbende nodig heeft in het dagelijks bestaan. U kunt hierbij denken aan een koffiezetapparaat, maar ook aan een leuke camera of zelfs een fiets. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van het te besteden budget en de wens van degene die afscheid gaat nemen. Als u echt geen flauw idee hebt dan kunt u degene die afscheid gaat nemen een lijstje met wensen op laten stellen. Zo kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden.

5. Bloemen of een plant
Misschien niet zo heel erg origineel maar toch onmisbaar tijdens het nemen van afscheid is een leuk boeket bloemen of een plant. Een plant leeft natuurlijk wat langer dan een boeket bloemen, maar de keus is geheel aan u.

6. Kunst
Een blijvend afscheidscadeau en daarom ook steeds populairder is het geven van kunst. Dit kan zijn in de vorm van een schilderij, maar ook in de vorm van een beeldhouwwerk. Zelf met zijn allen een kunstvoorwerp maken is natuurlijk nog persoonlijker. Als u voor deze laatste optie gaat dan is het aan te raden om met zijn allen een schilderwerk te maken.

Met deze tips over het kopen van een afscheidscadeau moet u toch op een idee zijn gebracht. Ik wens u in ieder geval veel succes met het kopen van een afscheidscadeau.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: