Keuken
 

De beste tips over het kopen van een keuken, de inrichting en het aanschaffen van keukenapparatuur.

Ieder huis beschikt over een keuken, die meestal intensief wordt gebruikt. Dit houdt in dat onderdelen ervan door het gebruik aan slijtage onderhevig zijn en dus periodiek moeten worden opgeknapt of vervangen. Daarnaast spelen ook op het gebied van keukens trends en persoonlijke voorkeuren een rol. Zeker in het geval van een eigen woning zal het dus voorkomen dat er veranderingen aan en in de keuken worden doorgevoerd, of dat men op zoek is naar een nieuwe keuken of onderdelen hiervan. Op deze pagina worden overzichtelijk links naar artikelen met tips over alle mogelijke facetten weergegeven.

Home >> Keuken

Alles over de aanschaf van en tips over:

Huishoudelijke Apparaten
Inbouwapparatuur
Het kopen van een afzuigkap
Fornuis kopen
Koelkast kopen tips
Hogedrukpan
Gasfornuis
Bakovens kopen
Broodrooster
Friteuse kopen
Grill kopen
Koffiezetapparaat kopen
Waterkoker kopen
Advies over apparatuur in de keuken
Keukenwerkbladen
Houten keukenwerkblad
Granito keukenwerkblad
Keukenwerkblad composiet
Werkblad natuursteen
Witgoed
Diepvriezer
Goedkoopste vaatwasser
Inbouw magnetron
Magnetron kopen
Amerikaanse koelkast
Diepvrieskist
Elektrofornuis
Centrifuge kopen tips
Diepvrieskast inbouw
Diepvrieskast kopen
Vaatwasmachine
Inbouw vaatwasmachine

Types
De moderne keuken
Terug in de tijd met de nostalgische keuken
Hoogglans
Jaren 30 keuken
Design
Italiaanse keuken
Tuinkeukens
Hoek keuken
Boerenkeukens
Engelse keuken
Horeca keuken
Buiten keuken
Eiken keuken
Kersen keuken
Landelijke keuken
Rvs, keukens van roestvrijstaal
Merken
Ikea
Bruynzeel
Inbouwkeuken
Siematic
Whirlpool
Keller
Exclusieve keuken
Brugman
Renovatie
Keuken renovatie
Verbouwing
Keuken spuiten

Tips en advies
Keuken halen in Duitsland
Keuken Belgie
Keuken ontwerpen
Goedkope keuken
Aanbiedingen
Brochures
Showroom keuken
Gratis keuken
Nieuwe keuken kopen
Aanbetaling
Tweedehands keuken
Keukeninstallatie
Keuken verbouwen
Optie op keuken
Alles over de uitverkoop
Gebruikte keuken
Handgemaakte keuken

 

1. Budget stijl en materiaalkeuze
Wanneer je een nieuwe keuken wilt en je gaat je hierin verdiepen, dan zul je al snel zien dat het aantal mogelijkheden nagenoeg onbeperkt is. Alle wensen zijn vervulbaar binnen je budget en de ruimte die je ter beschikking hebt. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, is de kans grot dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het van belang om een aantal zaken voor jezelf goed in kaart te brengen, zoals:
• Bepaal je maximale budget en denk hierbij ook aan de kosten om de ruimte voor te bereiden, want misschien moeten er wel aanpassingen aan muur, vloer of leidingwerk worden gedaan.
• Welke vormen keukens hebben je voorkeur, wil je liever een grote L-vormige keuken of is een rechte keuken met separaat kookeiland meer je smaak. Ook hier speelt de ruimte die je hebt natuurlijk een rol.
• Er zijn diverse stijlen, zoals een landelijke keuken, een design, in RVS of nostalgisch. Veel keukenzaken delen ook op basis van diverse stijlen hun assortiment in. Wanneer je weet waar je voorkeur naar uitgaat, maakt dit het zoeken wat overzichtelijker.
• Ook de materiaalkeuze en het kleurgebruik zijn van belang. Hierbij spelen dan weer factoren als schoonmaakgemak en vuilgevoeligheid een rol, maar ook de uitstraling van de keuken wordt hierdoor bepaald. Hoe past de keuken bij de rest van je inrichting en ga je hem alleen gebruiken om te koken of wordt er ook gegeten en geleefd? Beantwoord deze vragen voor je zelf.
 
2. Waar ga je een keuken kopen
Een keuken kun je kopen bij een van de vele speciaalzaken, maar ook bij een bouwmarkt. Er zijn kleinere exclusieve zaken, maar ook grotere zaken met een zeer gevarieerd aanbod voor ieder budget. Daarnaast zijn er ook heel wat mensen die over de grens voor een keuken kijken. Waar je het beste terecht kunt is vooral een persoonlijke kwestie.

3. De kosten
Een keuken kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Naast het feit dat bepaalde merken duurder zijn en andere goedkoper, zijn er ook vele mogelijkheden om te variëren met onder meer materiaal, grootte, kwaliteit en inbouwapparatuur. Kies je voor met name kastjes met gewone deurtjes, dan is deze keuken al direct veel goedkoper dan een verder vergelijkbare keuken met veel laden, een apothekerskast en speciale hoekkast. Voordat je dus op de kwaliteit van de materialen gaat besparen, is het altijd zinvol om deze mogelijkheden om binnen je budget te blijven, te overwegen.

4. Indeling van een keuken
Bij het kiezen van een keuken is de indeling ervan belangrijk, vooral vanuit praktische en ergonomische oogpunten. Een manier om de indeling te bepalen, is die van de zone-indeling. Dit houdt in dat men bij de indeling van de keuken rekening houdt met de verschillende zones, zoals de kookzone, de spoelzone en de voorraadzone. Een optimale indeling hiervan werkt praktischer en heeft ook voordelen op het gebied van de ergonomie. Naast de indeling in zones zijn ook de keuze voor onderkastjes en bovenkastjes, laden of deurtjes, liftsystemen bij de bovenkastjes en de hoogte waarop apparatuur wordt geplaatst van invloed op het werkcomfort en ergonomie.

5. Keuze voor apparatuur
Er is een uitgebreide keuze uit verschillende apparatuur voor in de keuken. Ook op het gebied van inbouwapparatuur kun je het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. De vraag is altijd of je bepaalde apparatuur wel nodig hebt, zeker als je een niet onbeperkt budget hebt. Misschien is de keuze voor een extra breed fornuis in de praktijk veel handiger dan de keuze voor een standaard kookplaat en een inbouw koffieapparaat!
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: