geld besparen

Home >> Geld

Tips om geld te besparen en geld te sparen

Iedereen die het financieel niet ruim heeft kan wel wat tips gebruiken om geld te besparen. U denkt er misschien niet al te vaak bij na, maar er zijn echt veel mogelijkheden om geld te besparen, zelfs als u denkt dat u al heel zuinig leeft. Leest u de volgende tips over geld besparen maar eens door.

 

Tip 1 Eenvoudig geld besparen

Maak eens een overzicht van alle vaste en variabele lasten en van de inkomsten die u hebt. Bent u lid van een loterij, hebt u een abonnement op een krant of op een tijdschrift? Is uw hypotheek hoog? Hebt u een mobiele en een vaste telefoon? Kijk wat u eventueel zou kunnen missen of opzeggen en onderneem actie. Kijk ook eens of het zinvol is om uw hypotheek over te sluiten.

 

Tip 2 Boodschappen

Als u boodschappen gaat doen kiest u dan altijd voor de gerenommeerde merken en laat u de huismerken liggen waar ze liggen? Probeer maar eens een aantal huismerken uit, u zult verbaasd zijn over de kwaliteit. Ook het boodschappen doen bij de goedkopere winkels kan veel geld besparen. Maak in elk geval altijd een boodschappenlijst voor de noodzakelijke dingen en laat u niet verleiden door andere boodschappen mee te nemen.

 

Tip 3 Wees zuinig

Wees zuinig met energie en water. Ook al levert het niet direct zichtbaar resultaat op, bij de eindafrekening kunt u zien dat u aardig wat geld kunt besparen. Laat apparaten niet op de stand-by functie staan en zet de wasmachine niet aan als deze niet helemaal gevuld is. Schijnt de zon buiten? Doe de was dan niet in de droger maar hang het lekker buiten.

 

Tip 4 Geld besparen

Duurzaam product aan vervanging toe? Het kan zijn dat uw televisie of wasmachine kapot gaat. U kunt dan veel geld besparen door op zoek te gaan naar een tweedehands product in plaats van dat u het nieuw gaat kopen.

 

Tip 5 Sparen

Geen geld om uit te gaan? Plezier maken en genieten hoeft niet altijd gepaard te gaan met geld uitgeven. Zo kan een boswandeling of een bezoekje aan de kinderboerderij en speeltuin heel wat mensen en kinderen gelukkig maken. Trek er eens een middag voor uit en ga lekker fietsen. U kunt dan thuis al wat eten en drinken inpakken, zodat u onderweg geen geld hoeft uit te geven op een terrasje. Aan de waterkant is het ook prima vertoeven.

 

Tip 6 Wees creatief

Wees creatief. Niet alleen creatief met het omgaan met geld, maar ook met het maken van cadeautjes of het herstellen van kleding. Zo kan het goed poetsen van schoenen ze er weer als nieuw doen uitzien.

 

Tip 7 Zuinig leven

Ga niet uit eten of eten afhalen, maar maak voor uzelf een heerlijke maaltijd. Als u hiervoor goedkope ingrediŽnten neemt bent u en goedkoper uit en net zoveel tijd kwijt als u eten laat bezorgen.

 

Ik hoop dat u met deze tips een begin kunt maken om geld te besparen. Veel succes.

 

 

 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: