tips daglenzen kopen

Home >> Gezondheid & Beauty

Tips over het kopen van daglenzen

Daglenzen zijn de meest gebruikte lenzen van Nederland. Onderstaand vindt u de reden hiervan, de voordelen van daglenzen en waar u aan moet denken bij het komen van daglenzen. Ook vindt u tips over het vergelijken van prijzen van daglenzen. Natuurlijk ontbreekt het stuk over veilig gebruik van daglenzen niet! Leest u eerst onderstaande informatie en handige tips voordat u daglenzen gaat kopen.

1.Voordelen
De naam zegt het al, met daglenzen draagt u elke dag een nieuw paar lenzen. Het scheelt u een hoop tijd, omdat u daglenzen niet hoeft te reinigen en te desinfecteren. Met daglenzen bent u verzekerd van een optimale zuurstofdoorlating. Hierdoor wordt uw hoornvliet niet onnodig belast, doordat voedingsstoffen en afvalstoffen goed worden uitgewisseld tussen uw hoornvlies en traanvocht. De zachte daglenzen sluiten beter aan op uw oog, waardoor er niet zo snel vuil achter uw lens komt. Het gebruik van vloeistoffen is niet nodig met daglenzen, u draagt iedere dag een nieuw paar. Tevens zijn daglenzen gemakkelijk om mee te nemen en zijn ook zeer geschikt voor mensen die af en toe lenzen gebruiken.

2.Waar moet ik aan denken vr het kopen van daglenzen?
Het is niet verstandig om zomaar lenzen te kopen en te dragen. Eerst zult u moeten weten welke sterkte u nodig hebt en of u bifocale of multifocale lenzen nodig hebt. U kunt u ogen het beste op laten meten bij een optometrist of een contactlensspecialist. Deze specialisten kunnen u ook vertellen of uw ogen wel geschikt zijn om contactlenzen te dragen.

3.Prijzen en verpakkingen
Daglenzen worden uiteraard in grotere verpakkingen geleverd dan week- en maandlenzen. Er bestaan verpakkingen waar u een halfjaar of een jaar mee vooruit kunt. Let met het vergelijken van de prijzen op dat u bij daglenzen geen vloeistof nodig heeft.

4.Welke soorten zijn er verkrijgbaar?
Daglenzen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, denk daarbij aan daglenzen voor ver-zienden, bij-zienden, maar ook met meerdere sterktes in n lens (progressieve correcties). Er bestaan ook torische daglenzen, eventueel met cylinder) voor mensen met astigmatisme. Daarbij kunt u ook kiezen voor kleurlenzen.

5.Veiligheid
Laat ten eerste uw ogen goed opmeten door een specialist. Beslis aan de hand hiervan of u harde of zachte contactlenzen wilt. Daarna kunt u de duur van het gebruik van de lens bepalen. De daglens staat met stip op nummer n, er valt eigenlijk geen enkel minpunt te ontdekken. Laat u goed voorlichten en vergelijk de prijzen. Lees voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en volg deze stipt op. Was altijd uw handen voor en na het in- en uitzetten van de daglenzen en gebruik daglenzen nooit langer dan n dag en ook zeker niet s nachts!

Zoals u heeft kunnen lezen, is het belangrijk om lenzen bij een lenzenspecialist te kopen. Er is namelijk veel keus qua lenzen bij veel verschillende winkels.
Wij hopen dat u nu voldoende kennis bezit om een goede keuze te maken bij het kopen van uw daglenzen.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: