Cursus
 

Leuke en leerzame cursussen zijn er op alle mogelijke gebieden.
 

In het overzicht op deze pagina vind je een beschrijving en tips over diverse verschillende cursussen die je kunt volgen.

Home >> Cursus

Talen
Cursus Duits
Italiaans
Spaans
Cursus Grieks
Cursus Japans
Cursus Portugees

Hobby en vrije tijd
Cursus acrylnagels
Tekenen
Ehbo
Fotografie
Massage cursus
Cursus nailart

Workshop bloemschikken
Workshop bonbon

 

Overig
Geheugen training
Snellezen
Cursus jaarrekening lezen
Speedreading
Snel cursus rijbewijs
Cursus vca
Cursus onderhandelen
Metaalbewerking motoronderdelen
Opleiding beroep
Cursus documentalist
Studie registercontroller
Studie registeraccountant
Cursus financieel management
Financieel inzicht
Computer en internet
Boekhouden
Word
Excel
 

Kosten van het volgen van een cursus voor je beroep
Heel wat mensen die een cursus volgen, doen dit om meer kennis of vaardigheden te verwerven voor hun beroep of een toekomstig beroep. Enkele aandachtspunten:
• Wanneer een dergelijke cursus of opleiding door de werkgever wordt geïnitieerd, dan betaalt deze normaliter ook deels of helemaal de kosten. De dan door jou te betalen resterende kosten komen overigens in aanmerking voor belastingaftrek.
• Op het moment dat je op eigen initiatief een cursus gaat volgen en zelf de kosten van een studie, opleiding of cursus betaalt, dan komen de kosten in aanmerking voor belastingaftrek wanneer de cursus voldoet aan een aantal voorwaarden.

Tips over studiekosten en belastingaftrek
De belastingdienst biedt ruime mogelijkheden om de gemaakte studiekosten als persoonlijke aftrekpost op te voeren, mits deze aan een aantal voorwaarden voldoen. Enkele belangrijke voorwaarden zijn:
• Het gaat om de uitgaven die je zelf doet c.q. de kosten die je zelf betaalt na aftrek van de vergoeding van bijvoorbeeld je werkgever.
• Het moet gaan om studiekosten van een cursus die gericht is op je huidige beroep of een beroep in de toekomst.
• De eerste 500 euro kosten in een kalenderjaar moet je zelf voor je rekening nemen en de uitgaven hierboven mag je aftrekken.
• Tot de kosten mag je onder meer rekenen het cursusgeld, kosten van studieboeken en de afschrijvingskosten van een speciaal voor de cursus gekochte en te gebruiken computer.
• Voor meer informatie kun je de website www.belastingdienst.nl raadplegen.

Kiezen voor leuke of interessante cursussen
Je kunt ook kiezen voor een cursus die gewoon leuk en interessant voor je is, bijvoorbeeld gericht op je algemene of persoonlijke ontwikkeling. En waarom niet een cursus over je hobby volgen, zodat je er nog meer plezier van kunt beleven?
• Denk bijvoorbeeld aan een zogenaamde hobbycursus, zoals over fotografie, mode, beleggen, gitaar spelen en tekenen of schilderen. Veel opleidingsinstituten bieden ook speciaal op een hobby gerichte cursussen aan. Voor meer informatie kun je terecht op www.loi.nl en www.studieplan.nl
• Ook is het mogelijk om gratis online cursussen over diverse onderwerpen te volgen. Kijk voor ideeën en tips eens op www.leren.nl
 

Disclaimer:   Copyright:   Privacy:   Contact: