Cursus vca

Home >> Cursus

Tips over het volgen van een cursus vca

Steeds meer medewerkers die in een specifiek vakgebied werkzaam zijn wordt het verplicht gesteld om een vca cursus te volgen om daarna het certificaat vca te behalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een cursus vca te volgen. U kunt hieronder informatie en tips lezen met betrekking tot de mogelijkheden van het volgen van een vca cursus.

1. Vca cursus
De afkorting vca staat voor Veiligheids Checklist Aannemers en heeft als doelstelling de werknemers veiliger te laten werken om daarmee het aantal arbeidsongevallen te verminderen. Er zijn twee verschillende cursussen van vca. Als u werknemer bent en geen leiding hoeft te geven aan anderen dan wordt u geacht de basis vca te volgen, maar als u leiding geeft op de werkplek dan moet u de cursus vca vol volgen. Hieronder worden enkele mogelijkheden van het volgen van de cursus vca besproken.

2. Via de werkgever
Veel werkgevers stellen de werknemers in staat om op locatie een cursus vca te volgen en krijgen daarbij de beschikking over studiemateriaal, die de werknemers in de gelegenheid stelt zich goed voor te bereiden op het examen. Er zijn werkgevers die de vca cursus laten geven op het bedrijf zelf door een docent in te huren voor enkele avonden.

3. Online
Er bestaat de mogelijkheid om online een vca cursus te volgen die u voorbereidt op het vca examen. U kunt hierbij de cursus in uw eigen tempo volgen, wanneer het u uitkomt en waar het u uitkomt, thuis of op kantoor. U kunt de cursus online beluisteren en bekijken en het voordeel is dat u de cursus steeds weer kunt herhalen.

4. Op locatie
U kunt ook van de mogelijkheid gebruik maken om op locatie een vca cursus te volgen die wordt gegeven door ervaren trainers op dit gebied. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en filmmateriaal wordt u vertrouwd gemaakt met de lesstof.

5. Onderwerpen
Enkele onderwerpen die tijdens de vca cursus behandeld zullen worden zijn de arbeidsomstandighedenwetgeving, risico en preventie, gevaarlijke stoffen en het werken op de hoogte. Eigenlijk komt alles aan bod wat van invloed kan zijn op de veiligheid van de werknemers.

6. Vca examen
Het vca examen wordt afgenomen door een SSVV gecertificeerde instelling. Het vca certificaat wordt geaccepteerd in heel Europa.

7. Examen gehaald
Als u het examen succesvol hebt afgerond dan krijgt u het vca certificaat, maar ook een pasje die u bij zich kunt dragen als u aan het werk bent. Deze wordt u vanzelf toegezonden als u het examen hebt behaald.

Ik hoop dat u door deze tips het nut in ziet van het volgen van een vca cursus, omdat veiligheid nu eenmaal boven alles gaat.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: