Cursus Portugees

Home >> Cursus

Tips over het volgen van een cursus Portugees

Gaat u altijd op vakantie naar Portugal maar lukt het nog niet zo de taal te spreken? Of hebt u plannen om te emigreren naar Portugal en wilt u alvast de eerste beginselen van het Portugees onder de knie krijgen? Wat de reden ook is voor uw belangstelling om Portugees te gaan leren u kunt hier terecht voor informatie en tips over het volgen van een cursus Portugees.

1. Cursus Portugees
Er zijn verschillende manieren om een cursus Portugees te volgen en er zijn ook diverse niveaus waarop de cursus Portugees gegeven kan worden. Indien u nog niets weet van de Portugese taal dan is het aan te raden om met de beginnerscursus te starten. Hebt u al wel enige kennis van de Portugese taal dan kunt u eventueel opteren voor de cursus Portugees voor gevorderden.

2. Voor Beginners
Als u beginner bent en u bent voldoende gemotiveerd om u de taal eigen te maken dan kunt u kiezen uit diverse thuisstudies om Portugees te leren. Zo kunt u een cursus Portugees op cd aanschaffen waarbij u echt de basis leert van de Portugese taal, maar hebt u ook de mogelijkheid een complete thuisstudie Portugees te gaan volgen, waarbij u ook nog begeleid wordt.

3. Privé cursus
U kunt er ook voor kiezen om bij u of bij de docent thuis een cursus Portugees te gaan volgen. Het voordeel is dat er sprake is van een een-op-een contact, waarbij u ook direct de taal kunt spreken. Het contact is veelal intensiever en als u dan ook nog huiswerk krijgt dan is dit een aanbevolen manier om het Portugees snel aan te leren.

4. In groepsverband
U kunt op internet kijken of er bij u in de buurt een cursus Portugees voor beginners gegeven wordt waarvoor u zich kunt inschrijven. Het contact is minder intensief dan bij privéles, maar u hebt hier weer als voordeel dat er medecursisten zijn waar u ook van kunt leren.

5. Voor gevorderden
Na het afronden van de beginnerscursus Portugees kunt u de smaak te pakken hebben gekregen en verder leren. Hiervoor gelden weer dezelfde keuzemogelijkheden, hoewel het leren door het luisteren naar een cd meer gericht is op de basiskennis.

6. Online cursus Portugees
Als u een beetje handig bent met het internet dan kunt u op zoek gaan naar cursussen en oefeningen van de Portugese taal. Hier kunt u zich dan de eerste basisbeginselen eigen maken. Het voordeel is dat heel veel informatie en oefeningen gratis kunnen worden bekeken. Bevalt het u niet om op deze verspreide manier uw kennis van de Portugese taal te vergroten, dan kunt u altijd nog de overstap maken naar het volgen van een reguliere cursus Portugees.

7. Vooropleiding
Voor het volgen van een cursus Portugees is geen vooropleiding vereist, zodat de cursus voor iedereen toegankelijk is.

Ik hoop dat u door de tips over het volgen van een cursus Portugees genoeg te weten bent gekomen om te kiezen uit bovenstaande mogelijkheden.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: