tips cursus japans

Home >> Cursus

Tips over het volgen van een cursus Japans

U hebt blijkbaar op de een of andere manier interesse om de Japanse taal te leren. Dit kan zijn omdat u het gewoon leuk lijkt om een andere vreemde taal te leren, maar misschien wilt u ook wel de Japanse taal in de basis beheersen omdat u wel zaken doet met Japanners. Wat de reden ook is voor uw belangstelling u kunt hier terecht voor informatie en tips over het volgen van een cursus Japans.

1. Japanse taal
De Japanse taal is nu niet het meest eenvoudig om te leren, maar ook niet onmogelijk. Er zijn verschillende manieren om een cursus Japans te volgen. Indien het u gaat om het spreken van de Japanse taal en het begrijpen dan kunt u ervoor kiezen om een cursus Japans te gaan volgen, waarbij er verder niet wordt ingegaan op het Japanse schrift. Dit is vooral aan te raden als u zakelijk contacten hebt en u uw interesse wilt laten blijken door een woordje Japans te praten.

2. Cursus Japans
Wilt u het zo serieus mogelijk aanpakken en ook Japans kunnen lezen dan is een zelfstudie Japans misschien iets voor u. Hierbij leert u lezen en schrijven, waarbij er gebruik wordt gemaakt van Kana. Kana is het veelgebruikte lettergrepenschrift. Bij het kiezen voor een zelfstudie zult u er wel rekening mee moeten houden dat veel van deze cursussen worden aangeboden met gebruikmaking van Engelstalige boeken. U zult dus wel de Engelse taal moeten beheersen.

3.cd-rom
Via een cd-rom Japans leren vereist de nodige energie en tijd die u erin zult moeten steken. Hebt u gevoel voor taal? Dan kunt u om de echte basis onder de knie te krijgen een cursus Japans op cd-rom volgen.

4. Vervolgcursus
Hebt u de basisbeginselen van de Japanse taal al onder de knie en wilt u zich er verder in verdiepen? Dan kunt u besluiten de vervolgcursus Japans te gaan doen. Ook een vervolgcursus kunt u weer op verschillende manieren gaan volgen.

5. Online
Internet biedt veel mogelijkheden om een andere taal aan te leren. Als u genoeg tijd hebt dan kunt op internet op zoek gaan naar websites waar u gratis de Japanse taal kunt leren en oefeningen kunt doen. Nadeel van deze methode is dat u de informatie verspreid over de verschillende websites tot u moet nemen en dat er geen vastomlijnd programma voor staat. U weet dus eigenlijk niet wanneer uw basiskennis van de Japanse taal toereikend zal zijn.

6. Kopen
Indien u er niet teveel geld aan wilt spenderen dan kunt u kijken op een van de vele tweedehandse advertentiesites. Op deze sites bieden mensen hun cursus Japans te koop aan omdat ze of de opleiding zelf hebben afgerond of omdat ze niet meer voldoende gemotiveerd zijn om de cursus Japans af te maken. U kunt hier dus uw voordeel mee doen.

Met deze tips over het volgen van een cursus Japans weet u in elk geval wat de mogelijkheden zijn en kunt u een keuze maken.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: