tips cursus Duits

Home >> Cursus

Tips voor het kopen van een cursus Duits

Waarschijnlijk kunt u wel een paar woordjes Duits spreken en misschien zelfs wel verstaan. Indien u toch meer wilt opsteken van de Duitse taal is een cursus Duits vast iets voor u. Voordat u meteen een cursus Duits gaat kopen wil ik u wijzen op de vele mogelijkheden dier zijn op het gebied van het volgen van een cursus Duits. Uitgebreide informatie en advies over het volgen van een cursus Duits.

1. Een cursus Duits
U staat op het punt om een cursus Duits te gaan volgen en wilt het liefst direct wel beginnen. De vraag is echter waar begint u. Het beste is om alle cursusmogelijkheden eens op een rijtje te zetten. Het aanbod is namelijk, onafhankelijk of u beginner of gevorderd bent, overweldigend in deze markt.

2. Schriftelijke cursus
Veel instellingen bieden de mogelijkheid om schriftelijk een cursus Duits  te volgen. Voordeel is dat u tijd er aan kunt besteden, wanneer het u uitkomt. Nadeel is echter dat u in deze situatie wel Duits leert lezen en schrijven, maar niet direct kan communiceren. De aanbieders van deze cursus werken met cassettebandjes. Er zijn echter ook al mogelijkheden om via internet direct uw taalvaardigheid Duits te oefenen.

3. Privéles
Zowel bij u thuis als elders georganiseerd kunt u een privédocent inhuren om u wegwijs te maken in de Duitse taal. Als u voor de individuele aanpak kiest heeft u natuurlijk alle aandacht van de docent. In groepsverband leren heeft als voordeel dat u van elkaars fouten kunt leren.

4. Via internet
Indien u zich thuis voelt in de digitale wereld is het een optie om via internet zelfstandig Duits te gaan leren. Er worden cursussen in overvloed aangeboden.

5. Zakelijk Duits
Aangezien Duitsland het buurland is van Nederland zijn er veel handelsbetrekkingen tussen beide landen. Het kan zijn dat u wel Duits kunt spreken en lezen, maar dat u net dat ene tikje extra mist om u in het zakelijke Duits ook goed verstaanbaar te maken. Ook voor u zijn er dan natuurlijk cursussen op maat te vinden, waarin bij de cursus specifiek wordt ingegaan op het zakelijk Duits leren spreken en schrijven. U hebt dan als voordeel dat u de Duitse taal in beginsel al machtig bent, waardoor u ook sneller de cursus kunt voltooien.

Een cursus Duits volgen, de een doet het voor zijn plezier, de andere weer om zakelijke redenen. Als u de tips goed hebt gelezen weet u in elk geval dat u een goede cursus Duits kunt kopen.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: