tips campingbed voor uw baby

Home >> Baby

Tips voor het kopen van een campingbed voor uw baby

U wilt als kersverse ouders misschien wel even bijkomen van alle drukte die met de komst van een baby gepaard gaat en er even tussen uit. Als u dan een weekendje weggaat, is het wel zo handig als u over een campingbedje beschikt. Of uw kindje gaat misschien voor het eerst uit logeren, dan wilt u toch wel dat uw kindje heerlijk zal slapen. Voor deze situaties is het dan ook raadzaam om een campingbed te kopen. Om u bij de keuze voor het kopen van een campingbed te helpen heb ik onderstaande tips opgesteld. Neem rustig de tijd om alle informatie eens door te lezen.

1. Campingbed voor uw baby
Laat voorop staan dat een campingbed niet bedoeld is om als reguliere slaapplaats te dienen. Een campingbedje is bedoeld als tijdelijke slaapplaats. Een campingbed bestaat uit een stalen frame met daaraan een kuip van stof of plastic. Bij een outdoorleverancier zijn er speciaal voor de tent of caravan campingbedjes verkrijgbaar.

2. Waar moet ik op letten bij het kopen?
Let bij het kopen van een campingbed erop dat het stabiel is en dus niet gaat kantelen als de baby tegen de rand aan gaat duwen. De bodem van een campingbedje moet stevig zijn en niet doorzakken. Hulpstangen in het campingbedje voorkomen doorzakken. Bij het uitklappen van het frame moet het campingbedje stevig vergrendeld kunnen worden. U moet opletten dat als het campingbedje uitgeklapt staat en nog niet vergrendeld is, dat het niet mag blijven staan. U zult wel denken waarom moet het campingbedje in elkaar zakken als het nog niet is vergrendeld? Dit is uit veiligheidsoverwegingen en een reminder voor de ouders want zo weten ze zeker dat het campingbedje niet is vergrendel. Het kan derhalve ongelukken voorkomen. Controleer altijd een keer na vergrendeling of het goed gedaan is.

3. Comfort
U wilt natuurlijk dat uw baby heerlijk slaapt in het campingbedje. Het is daarom belangrijk dat er een goed matras in het campingbedje zit. Als u een campingbed gaat kopen let dan op of het matras voldoende stevig is en dus niet gemakkelijk vervormd kan worden. Het voorkomt dat uw kind onder het matras kan komen. De afstand tussen matras en de wand van het campingbedje is niet groter dan twee centimeter.

4. De eerste keer in het campingbed slapen
Als uw baby nog zeer jong is zal het minder moeite kosten uw baby in het campingbedje in slaap te krijgen dan als het al iets ouder is. Een campingbedje is natuurlijk heel anders dan het eigen ledikantje van de baby. Om uw baby te helpen wennen aan de nieuwe slaapplek kunt u de knuffeltjes of doekje waaraan uw kind gehecht is in het campingbedje leggen. U kunt ook de dekentjes die u thuis in het ledikantje gebruikt meenemen. De geur van de dekentjes geven uw baby dan een bekend en vertrouwd gevoel. Ook is het raadzaam om als u voor het slapen gaan van de baby altijd een muziekje afspeelt, dit ook te doen bij het slapen gaan in het campingbedje. De bedrituelen zorgen voor een veilig gevoel bij uw kind.

5. Waar te koop?
U kunt zich voor het kopen van een campingbedje in ieder geval oriŽnteren op het internet. Er is een divers aanbod, zodat er vast en zeker een campingbedje naar uw wens te koop is.

De tips voor het kopen van een campingbed voor uw baby zijn met zorg samengesteld. Ik hoop dan ook dat u er iets aan gehad hebt.
 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: