Adverteren tips

Home >> Computer

Tips over adverteren

Adverteren wordt met deze tips een stuk effectiever. Lees deze tips over adverteren aandachtig door en doe er uw voordeel mee. Zowel online als offline adverteren kan in veel gevallen een stuk effectiever.

1. Content en advertenties
Maak een duidelijk onderscheid tussen content en advertenties, zorg dat er geen twijfel bij een gebruiker kan bestaan of een bepaald stuk tekst reclame of informatie is. Dit kan door middel van een andere vorm of het gebruik van afbeeldingen. Onderscheid aanbrengen is voor goed adverteren van wezenlijk belang

2. Adverteren als blok
Plaats advertenties bij elkaar. Hierdoor wordt het voor de gebruiker eenvoudiger om de advertenties als zodanig te identificeren. Adverteren als blok komt beter over dan een losstaand geheel.

3. Leaderboards
Overweeg gebruik te maken van zogenaamde leaderboards. Dit zijn banners bovenaan de pagina, gebruikers zijn er inmiddels aan gewend geraakt dat advertenties op deze plaats te staan. Hierdoor kunnen zij zich ondanks de irritatie van de commerciële uiting toch snel focussen op de content in het centrale vlak van de pagina. De adverteerder heeft op deze wijze een goede positie terwijl gebruikers er zich niet door hoeven laten afleiden.

4. Verschillende layout
Gebruik verschillende soorten lay-out voor de homepage en diepere pagina’s. Hierdoor kunnen adverteerders voorkomen dat zij altijd op dezelfde plaats op een pagina staan, waardoor de advertenties te eenvoudig worden geblokt door de gebruikers. Breng verrassing aan door wisselend te adverteren

5. Rekening houden met de resolutie
Plaats de advertenties zoveel mogelijk buiten de 800 x 600 afmetingen van het scherm. Hierdoor worden gebruikers met een kleiner scherm niet “platgegooid” met reclame en krijgt de content een belangrijkere rol. Deze optie is niet erg geliefd bij adverteerders, aangezien niet alle gebruikers de advertentie te zien krijgen.

6. Anti popup

Blijf nee zeggen tegen pop-ups. Pop-up en pop-under advertenties blijven een van de grootste ergernissen van gebruikers, ze worden vrijwel direct weggeklikt en bovendien door menig pop-up blocker automatisch tegengehouden.

7. Adverteerders en regels opstellen
Creëer gedragsregels voor advertenties. Zorg hierbij vooral dat de advertenties van adverteerder aansluiten bij de rest van de pagina. Op deze manier kan ook worden voorkomen dat adverteerders de raarste advertenties gaan maken om toch maar de aandacht van de gebruiker te trekken.

8. Meerwaarde van een advertentie
Bepaal de meerwaarde van de advertentie. Ondanks dat advertenties mogelijk veel inkomsten genereren kan het gebruikers mogelijk ook afschrikken. Een overweging kan zijn om op bepaalde plaatsen advertenties te verwijderen om zo de gebruiker meer op zijn gemak te stellen.

9. Tekst advertenties
Haal voordeel uit tekstuele advertenties zoals Ilse en Google. Door dergelijke advertenties kan de adverteerder direct inspelen op een vraag van de gebruiker. Deze advertenties zijn ook veruit de meest gewaardeerde advertenties omdat ze aansluiten bij de ingevoerde zoektermen.

Wij hopen dat u met deze tips over adverteren een hoop succes gaat behalen. Aderteren is testen en meten, met deze tips zult u zien dat er nog een hoop winst te behalen is. 

 

 

 

  Copyright:   Privacy:   Contact: